онлайн час за издаване на шофьорска книжка

Ново: Запазване онлайн час за издаване на шофьорска книжка, лична карта и паспорт

Знаеш ли, че вече можеш да запишеш онлайн час за издаване на шофьорска книжка, както и за лична карта и паспорт. Системата за резервации функционира САМО за Центъра за административно обслужване на столичния бул. „Кн. Мария Луиза“ № 91. Специално за книжките електронната услуга е достъпна единствено за хора, чиито постоянен адрес е София-град. За останалите услуги могат да се възползват всички български граждани, независимо, че по лична карта адресната им регистрация е извън столицата.

Заявяването на час става чрез сайта на МВР www.mvr.bg, раздел „Административни справки и услуги”. Входът към страницата е вляво, под банера „Услуги и полезна информация“. А може да използваш и този адрес https://mvr.kontrax.bg.

Вече на страницата трябва да избереш услуга. Жителите на София-град могат да заявят час за подаване или получаване на шофьорска книжка, за връчване на фишове и за плащане на парични санкции за пътни нарушения. Всъщност, ако имаш висящи глоби, изобщо няма да те обслужат. Другите услуги са: подаване на заявление за нова лична карта/паспорт и получаването им, подаване на декларация за изгубени, откраднати или повредени документи, плащане на глоби по Закона за българските документи за самоличност.

КУПИ ЧИСТАЧКИ EINPARTS НА ЦЕНА ОТ 7.90 ЛВ. НА БРОЙ. ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК.

Гражданите с постоянен адрес извън София-град и София-област могат да заявят всички изброени услуги, без тези за вадене на книжка, връчване на фишове и плащане на шофьорски глоби.

Заявленията за издаване на свидетелство за управление на МПС се приемат с ускорена, бърза и обикновена услуга. А за лични карти и паспорти – с експресна, бърза и обикновена услуга.

Системата за резервация дава възможност да избереш ден и час до една работна седмица напред, като събота и неделя са почивни дни. Препоръчително е да отидеш 10 минути по-рано.

В административния център на бул. „Кн. Мария Луиза“ № 91 обслужват граждани и без предварително записан час, но на входа трябва да избереш услугата и да си изтеглиш билет от автомат, както е в банките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *