траянови врата

Край на задръстванията по Тракия. Траянови врата е отворен.

От днес, 16 декември, тунел “Траянови врата” на АМ Тракия вече е изцяло отворен за движение и в двете посоки.

Тунелът беше затворен на 15 ноември първо в тръбата посока Пловдив. Затварянето се наложи поради ремонт на осветлението. От АПИ обещаха, че ще се справят с ремонта и в двете тръби до 10 декември.

На 3 декември от АПИ обявиха, че ремонтът на тръбата посока Пловдив е приключил и стартират дейностите по тръбата в другата посока. Тогава стана ясно, че ремонтните дейности ще се удължат с близо седмица.

Така в рамките на месец ремонтът на “Траянови врата” предизвика огромни задръствания по магистралата, като през уикендите преминаването на участъка отнемаше на шофьорите 40-50 минути. Някои от тях дори изпробваха алтернативни маршрути като този през Мухово, за да избегнат тапата.

Тунел “Траянови врата” е построен през 70-те години на миналия век. Всяка от тръбите е с дължина приблизително 740 м.

Уили съветва преди пътуване да се информираш за пътната обстановка в България ТУК.

Междувременно продължават ремонтите по два от възловите тунели на АМ Хемус. Движението в тунел „Ечемишка“ в посока София продължава да е ограничено. То се осъществява двупосочно в тръбата за Варна. Срокът за финализиране на ремонта, който АПИ посочва на официалния си уебсайт, е до 29.04.2022 г.

На тунел “Витиня” пък все още текат ремонтни дейности. Скоростта на движението в посока Варна е ограничено до 70 км/ч. и шофьорите използват аварийната лента. Крайният срок за финализиране на дейностите е 31.03.2022 г.

снимка: api.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *