автомобилни препарати

Автомобилни препарати: С какво да почистим колата?

Колата също като къщата се нуждае от старателно пролетно почистване. Игнорирането на зимната мръсотия може да стане причина за поява на корозия. Как да защитиш автомобила си лесно, бързо и в домашни условия? Продължи да четеш…

Уили, най-добрият приятел на колата ти

Зимата поставя на изпитания всеки автомобил. Мръсотията, използването на сол при пътното почистването и други замърсители оставят тежък отпечатък върху всяко превозно средство и това не трябва да се игнорира. Рутинното измиване от калта и наслагванията не е достатъчно. С отминаването на студения сезон е време за едно дълбоко пролетно почистване, което ще даде по-добър вид на колата и ще я защити от корозия.

Всички стъпки могат да се извършат в домашни условия. Кои са най-важните зони, които не трябва да забравяш? Кои са подходящите почистващи продукти за повече ефект и по-добра защита? Всичко това ще научиш в статията.

Автомобилни препарати за почистване на двигателя

Шофьорите често игнорират мръсотията под предния капак на колата. През есента и зимата в двигателните отделения успяват да се задържат повече сол, пътна мръсотия и органични остатъци. Капаците, облицовките на двигателя, заедно с долната страна на капака също се нуждаят от допълнително внимание. Почистването им не е само въпрос на естетика, а и за да се удължи животът на някои компоненти.

Започвайки почистването, двигателят трябва да е охладен. На пазара има много страхотни продукти за почистване на двигатели, от които може да избираш. Напръскай с почистващо средство всяка повърхност, включително капаци, колони, преградни панели. С помощта на найлонови торбички покрий всички чувствителни електрически компоненти, като акумулатор, запалителните кабели и блока за управление на двигателя. След няколко минути измий. Внимание: виж подробна инструкция за почистването на двигателя тук.

Отдели специално внимание и на акумулатора. Използвай спрей за почистване на акумулатори, като нанасяш върху корозията, клемите и кабела. Остави почистващият препарат да подейства няколко минути. След това почисти с четчица и изплакни. Всичките 8 стъпки в почистването на акумулатори виж тук.

Почистване на джанти, гуми и колела

Гумите и колелата са най-мръсните части от автомобила. Те са и най-видими. Затова е важно да са чисти за добър цялостен изглед на колата. Изплакни обилно с маркуч преди да започнеш детайлното почистване. Използвай почистващ препарат. Тези продукти съдържат специална формула за разграждане на всякакви наслагвания и предотвратяват появата на корозия. Използвай четка, гъба и се постарай да почистиш с тях колкото се може по-старателно джантите и зоните от вътрешната страна на колелата. Изплакни добре с мощна струя вода.

Почистване на вратите и капака на багажника

Вратите, капакът на багажника, уплътненията често се пренебрегват при поддръжката. Напръскай почистващо средство върху всички капачки и рамки на вратите и багажника. Използвай продукти като спрей за почистване на пластмаса с наситена с цитрусов мирис пяна, която ще помогне за отстраняването на тежката мръсотия и ще си проправи път до всякакви неудобни пролуки. Като малка екстра в пролетното почистване може да добавиш препарат за гумените уплътнения, за да се предотврати залепването им.

Интериор и екстериор

Почистването на интериора е важно да се случи преди финалното почистване на екстериора. Първо почисти с прахосмукачка седалките и постелките, за да премахнеш най-голямата част от калта, пясъка и всякаква друга мръсотия. Обърни внимание на превключвателите, управлението на волана, арматурното табло. Нанеси върху тапицерията препарат за почистване на интериора.

Един последен интериорен продукт, който трябва да вземеш предвид, е този препарат за поддръжка и почистване на кожа.

При измиване на колата отвън винаги започвай от най-замърсените зони, включително около регистрационния номер. Така ще избегнеш пренасянето на мръсотия в по-чисти зони. Използвай разтвор на шампоан. След измиване задължително трябва да подсушиш с чиста кърпа, за да не останат петна върху повърхността.

Още полезни продукти за твоя автомобил ще откриеш в моя онлайн магазин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *